Evangelie Gemeente - Levende Steen Ministries
In gebruik
C Villeriuslaan 12
Spijkenisse

Gemeente Spijkenisse
Zuid-Holland

(Kerk)gebouw

De Levende Steen behoort tot de Pinkstergemeente. Tot 2013 vonden de kerkdiensten van de gemeente plaats te Hoogvliet. Maar dat gebouw werd te klein.
Nieuwe kerk gebouwd in 2011/13 naar ontwerp architect Han de Kluijver van HDK Architecten te Rotterdam. Aannemer: Kanters Bouw en Vastgoed. Multiculturele kerk met 2000 zitplaatsen. Het gebouw heeft een oppervlakte van 12.000 m².
De eerste paal ging op woensdag 22 juni 2011 in de grond. De eerste "echte" paal ging op 23 augustus de grond in. Hierna volgden nog ruim 180 palen.
Het gebouw is meer als theater ontworpen dan als kerk, omdat tijdens de dienst wordt gelachen, gezongen en muziek gemaakt. Ook traditionele kenmerken als toren, kruizen of glas-in-loodramen ontbreken. De architect heeft de nodige symboliek in het gebouw gebracht door het ontwerp te baseren op het ichtus-teken: ellipsvormige "visjes" die je ook wel achterop auto's ziet.
Er is een aparte "kinderkerk", een zaal met 450 stoelen.
De officële opening voor genodigen was op donderdag 28 maart 2013. Op 12, 13 en 14 april 2013 wat een feestelijk openingsweekend, waarin iedereen welkom was.
De belangrijkste ruimte - genaamd The Dome - stoelen 2000, met een tweede kamer met 450. Centraal in het ontwerp is een hoge kwaliteit audio-netwerk die nodig zijn om geluidsversterking voor diensten en andere evenementen, alsook om De Levende Steen uit te zenden.
"Mensen komen uit heel Nederland en uit België", zegt technisch manager van de kerk Rens van Reenen.

Bronvermelding van het (kerk)gebouw

Boeken
-
Tijdschriften en andere uitgaves
-

Orgel locaties

Naam gebouw Plaats Periode
Evangelie Gemeente - Levende Steen Ministries Spijkenisse -

Orgelhistorie

- Elektronium

Dispositie

-

Bronvermelding van bovenstaand orgel

Boeken
Geen informatie aanwezig
Tijdschriften en andere uitgaves
Geen informatie aanwezig
Laatste update: 2017-07-13 15:48:10