Gereformeerde Gemeente - Boazkerk
In gebruik
Rondo 325
Sliedrecht

Gemeente Sliedrecht
Zuid-Holland

(Kerk)gebouw

Kerk gebouwd in 2010/11 als multifunctionele gebouw naar ontwerp van architectenbureau Roos en Ros uit Oud-Beijerland. De nieuwe kerk staat vlak bij de rijksweg A15.
De gemeente is in 2011 geïnstitueerd.
De bouw van de kerk van de afdeling Sliedrecht van de Gereformeerde Gemeente in Hardinxveld-Giessendam ging in september 2010 van start. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met De Akker, een Reformatorisch samenwerkingsverband rond Weer Samen Naar School. In één gebouw wordt zowel de kerk als de school gerealiseerd. Beide kunnen op deze manier gebruikmaken van ruimtes, installaties en terrein. De kerk telt 650 zitplaatsen.
Men kwam eerst samen in het kerkgebouw van de Christelijke Gereformeerde kerk Eben-Haëzer aan de Middeldiepstraat te Sliedrecht.
Op woensdag 21 februari 2011 werd de toren van bijna 24 meter lange en 42 ton zware element op zijn plek gezet. De kerkzaal kenmerkt zich door hoge verticale raampartijen.
Het kerkgebouw van de Boazkerk mag in 2018 worden uitgebreid met 325 zitplaatsen en gaat naar 953. De 95 parkeerplaatsen van de nabijgelegen sporthal mogen worden gebruikt.

Bronvermelding van het (kerk)gebouw

Boeken
-
Tijdschriften en andere uitgaves
contactbrief voor kerkenverzamerlaars 126(2018)12

Orgel locaties

Naam gebouw Plaats Periode
Gereformeerde Gemeente - Boazkerk Sliedrecht -

Orgelhistorie

- Elektronium boven de preekstoel, centraal voorin de kerkzaal. Twee klavieren (hoofd- en zwelwerk) en vrij pedaal met een ruime dispositie in moderne stijl

Dispositie

-

Geen
foto
beschikbaar

Bronvermelding van bovenstaand orgel

Boeken
Geen informatie aanwezig
Tijdschriften en andere uitgaves
Geen informatie aanwezig
Laatste update: 2018-09-14 15:09:21