Unie van Baptisten Gemeenten in Ned
In gebruik
Foto: Website kerk
Twijnerstraat 6
Borne

Gemeente Borne
Overijssel

(Kerk)gebouw

Vanaf het begin van 1900, met als groeipiek 1925, was de gemeente Borne een voorpost van Hengelo. In 1958 is de Baptistengemeente Borne zelfstandig geworden, en in 1959 lid geworden van de Unie van Baptisten Gemeenten in Ned.
De kerkdiensten werden vanaf 1925 gehouden in een gebouw van de textielfabriek Spanjaard. Vanaf 1949 heeft men een tweedehands houten gebouw gekocht, dat als kerk ingericht werd aan de Twijnerstraat. Dit gebouw is later gesloopt en heeft men een tijd in de Gereformeerde kerk onderdak gevonden, waarna in 1980 een nieuw gebouw, midden in een woonwijk, ontstond op de plaats van het oude houten kerkgebouw aan de Twijnerstraat.
Opvallend in het gebouw is het doopvont, dat centraal voor in de kerk prominent aanwezig is. Baptisten worden gedoopt door onderdompeling. Op een later tijdstip is de kerk uitgebreid met een keuken en twee grote bijzalen.
De vaste activiteiten binnen de gemeente omvatten bijbelstudie en bidstond, een wekelijkse Eredienst met de mogelijkheid van een zondagschool, maandelijks Heilig Avondmaal in de kring. Een aantal keren per jaar worden er Johan de Heer zangdiensten gehouden; meestal met medewerking van een (gospel)koor.

Bronvermelding van het (kerk)gebouw

Boeken
-
Tijdschriften en andere uitgaves
-

Orgel locaties

Naam gebouw Plaats Periode
Unie van Baptisten Gemeenten in Ned Borne -

Orgelhistorie

Elektronium

Dispositie

-
Foto: Website kerk

Bronvermelding van bovenstaand orgel

Boeken
Geen informatie aanwezig
Tijdschriften en andere uitgaves
Geen informatie aanwezig
Laatste update: 2018-05-20 11:41:36