Evangelische Broedergemeente Wi Eegi Kerki
In gebruik
Kortvoort
zuidoost
Amsterdam

Gemeente Amsterdam
Noord-Holland

(Kerk)gebouw

Kerkgebouw voor de Evangelische Broedergemeente Amsterdam Zuidoost. Het ontwerp is uit 2006.
De gemeenteleden hebben er 15 jaar over gedaan om het geld voor hun kerk bij elkaar te sparen. In 2006 benaderden zij 70F architecture, de architect van deze moderne kerk. Na een lang ontwerptraject, dat gepaard ging met intensief overleg met de opdrachtgever, kon het ontwerp begin 2009 aan de strenge supervisiecommissie van het stadsdeel Amsterdam Zuidoost gepresenteerd worden.
De oplevering was in 2013. Naam: Wi Eegi Kerki (Surinaams voor Onze Eigen Kerk). het gebouw is een lichtbaken in de Bijlmer. Het geelwitte kerkje straalt permanent licht uit. Binnenin is echter precies het omgekeerde aan de hand. De zon – of zo je wilt, de maan – valt door een verborgen lichtstraat de kerkzaal binnen.
Licht en de kleur wit zijn van groot belang in de liturgie van de Evangelische Broedergemeente, de opdrachtgever van Wi Eegi Kerki. Beide zijn daarom de centrale pijler van het gebouw geworden, dat – eveneens passend bij de liturgie – eenvoudig is qua opzet. De entree en de keuken zijn het middelpunt van de kerk. Links en rechts daarvan liggen de ontmoetingshal en de kerkzaal. Op de verdieping boven de ontmoetingshal bevindt zich een aantal flexibel bruikbare vergaderruimtes.
Onderscheiding: Genomineerd World Architecture Festival 2014.

Bronvermelding van het (kerk)gebouw

Boeken
-[
Tijdschriften en andere uitgaves
-

Orgel locaties

Naam gebouw Plaats Periode
Evangelische Broedergemeente Wi Eegi Kerki Amsterdam -

Orgelhistorie

Elektronium

Dispositie

-

Bronvermelding van bovenstaand orgel

Boeken
Geen informatie aanwezig
Tijdschriften en andere uitgaves
Geen informatie aanwezig
Laatste update: 2018-05-28 08:42:58