Zorgcentrum De Egthe
In gebruik

Geen
foto
beschikbaar

Kreijerstraat 27
Echt

Gemeente Echt-Susteren
Limburg

(Kerk)gebouw

In 1905 begonnen als klooster voor de Franciscanessen van de Derde Orde (ook wel Amerikaanse Franciscanessen genoemd) (zie daar).
Toen deze zusters naar Amerika teruggeroepen werden, nam de congregatie van de zusters van Sint Joseph in 1932 het werk in het bejaardenhuis over.
Verandering van status na vertrek in juni 1932 van de zusters Franciscanessen, het klooster wordt in gebruik genomen door de Kleine Zusters van de H Joseph (zie daar).
Het St Antonius Gast- en Ziekenhuis deed vanaf 1 oktober 1932 enkel dienst als gasthuis voor RK oude en hulpbehoevende mensen, zowel mannen als vrouwen, gehuwden en ongehuwden en voor ongehuwde jongeren, ofwel gemeenschappelijk in zalen, ofwel afzonderlijk in zit-slaapkamers, volgens verschillende klassen. Er worden dus voortaan geen zieken ter verpleging meer opgenomen, zelfs niet bij ongevallen. Wel werd door de zusters van Sint Joseph de wijkverpleging van de afdeling Echt-Pey van het RK Limb. Groene Kruis aangenomen.
Het klooster en het gasthuis werden in de jaren tachtig afgebroken. Op deze plaats staat nu het huidige zorgcentrum De Egthe,
Na 1980 woonden de zusters in een nieuwbouw van het huidige zorgcentrum. In 2002 werd het huis aangesloten bij zorgcentrum De Egthe, afdeling St Antonius.
Het oude klooster en gasthuis werden in de jaren tachtig afgebroken.

Bronvermelding van het (kerk)gebouw

Boeken
-
Tijdschriften en andere uitgaves
-

Orgel locaties

Naam gebouw Plaats Periode
Zorgcentrum De Egthe Echt -

Orgelhistorie

-

Dispositie

-

Geen
foto
beschikbaar

Bronvermelding van bovenstaand orgel

Boeken
Geen informatie aanwezig
Tijdschriften en andere uitgaves
Geen informatie aanwezig
Laatste update: 2017-08-11 09:57:27